Golvläggare och repiga golv

Att ha ett snyggt och blankt golv är något som många önskar sig och vill ha. Däremot är det inte alltid det lättaste att slipa golvet på egen hand, utan det görs bäst av golvläggare. Det är som de allra flesta arbeten som inkluderar händighet och är ett hantverk, att det alltid blir mycket bättre om man låter de som är utbildade och vana inom området utföra arbetet. Sen är det klart att man kan försöka sig på att göra det själv också, men bästa resultat uppnås då man ser till att ha kompetenta golvläggare som utför arbetet åt en.

Stockholms Golv & Måleri AB i Solna har golvläggare som vi haft hjälp av när vi skulle lägga om golvet här hemma. Men då var det ett mer omfattande arbete också. De skulle riva upp hela det gamla golvet och lägga ett nytt. Så fick de slipa och lackera det sen efteråt också. Just lackeringen tycker jag gjorde störst skillnad, för den gjorde att golvet blev mer glansigt och tydligen ska det göra det betydligt mer tåligt också, vilket är skönt.

Det är alldeles för ofta som det blir repor på golvet. Ibland räcker det med att man drar ut stolen utan att lyfta den och så har man helt plötsligt en repa och ett jack i golvet som man verkligen inte vill ha där. Men även det kan Stockholms Golv & Måleri ABs golvläggare fixa om man vill det, det vet jag för att de talade om det för mig. Gav ett tips på att deras golvläggare kan komma tillbaka och fixa det och att det dessutom går ganska snabbt att fixa det om det skulle råka bli repor på golvet.